Zweminstructeur worden? Kijk dan op ons Opleidingscentrum zweminstructeur

Vragen? mail even naar contact@tuimelaer.nl

Inschrijven Meld je direct
even aan!

Duikbril

De duikbril zorgt dat je onder water goed kunt zien. Onze ogen kunnen alleen scherp zien als er een laagje lucht voor zit, en daar zorgt de duikbril voor. Een goede duikbril zit gewoon lekker op je hoofd! Het voelt zacht en niet te strak aan en heeft geen harde stukken die op je hoofd drukken. De dubbele rand moet goed aansluiten op je gezicht om ervoor te zorgen dat er geen water in je duikbril loopt. Dit kun je testen door de duikbril tegen je gezicht te drukken zonder de band om je achterhoofd te doen of hem tegen te houden en dan door je neus inademen. Als het goed is blijft hij dan op je gezicht plakken!

Het glas moet speciaal veiligheidsglas zijn. De duikbril heeft ook bij de neus de mogelijkheid om je neus vast te pakken door de bril heen. Dit is bedoeld om de neus dicht te knijpen en daarmee je oren te kunnen klaren.

Snorkel

Met de snorkel kun je met je hoofd onder water ademen. Het is eigenlijke een pijpje waardoor je lucht inademd, met een goed mondstuk dat je in de je mond kunt houden. Je kunt gewoon rustig doorademen zolang je aan het wateroppervlak bent. De simpelste snorkel is een buis met een U-bochtje en een mondstuk.

Tegenwoordig heeft de snorkel een wat meer gestroomlijnde vorm en een prettiger siliconen mondstuk. Veel snorkels hebben ook in het mondstuk een waterloosventiel. Het waterloosventiel zorgt ervoor dat je het water makkelijker uit je snorkel kan krijgen als deze door een golfje of na een hoekduik is volgelopen.

Als je een snorkel uitzoekt moet natuurlijk het mondstuk prettig in je mond passen. Ook moet hij niet al te groot zijn. Een goed waterloosventiel is natuurlijk altijd fijn! Neem geen snorkels met allerlei fraaie dingen erbovenop ,een goede snorkel heeft gewoon een open eind boven water. Vaak kun je masker en snorkel in gelijke kleuren kopen, met een clip waarmee je de snorkel aan de linkerkant van je duikbril vastzet.

Zwemvliezen

Zwemvliezen zijn er in alle kleurtjes. Om fijn te kunnen vinzwemmen moeten de vinnen een beetje doorbuigen van voet naar eind, maar niet makkelijk dubbelslaan. Stevig maar niet hard en stijf!

Zwemvlies

De maten van zwemvliezen zijn hetzelfde als schoenmaten. Pas deze zwemvinnen even aan en zorg dat je de goede maat hebt. Dan kun je gelijk voelen of het gedeelte van zacht rubber waar je voet in zit ook prettig aanvoelt. Als zwemvliezen te strak zitten krijg je kramp, en als ze te groot zijn verlies je ze!

Basisonderdelen

Duikbril zwemvinnen en snorkel behoren tot de basisonderdelen, deze basisonderdelen van de uitrusting dienen echter persoonlijk afgesteld te worden, dit kost tijd en gaat van de lestijd af. Zwemschool de Tuimelaer heeft de materialen voor de eerste snorkelles op voorraad, maar hierna is het de bedoeling dat iedere snorkelaar zijn eigen basisuitrusting aanschaft, eventueel nog aangevuld met een wetsuit of lycra shirt.

Rashguard of Wetsuit

Een lycra shirt of rashguard houd je ook in het zwembad lekker warm, je kan er ook voor kiezen om met een wetsuit te zwemmen.

Let er op dat u bij aanschaf van uw materiaal naar een duikwinkel gaat die u de juiste voorlichting kan geven. Wij hebben zeer goede ervaringen met:

Dutch Scuba Divers Dive Post Zoetermeer
Outdoorcentrum the Globe Wattstraat 13c
Waldorpstraat 15K 2723 RA Zoetermeer
2521 CA Den Haag 079-5937081
070-3227592 www.divepost.nl
www.dutchscubadivers.nl zoetermeer@divepost.nl 
info@dutchscubadivers.nl  

Wilt u zich direct aanmelden?

U bent van harte welkom! Aanmelden