Zweminstructeur worden? Kijk dan op ons Opleidingscentrum zweminstructeur

Vragen? mail even naar contact@tuimelaer.nl

Inschrijven Meld je direct
even aan!

Wij willen graag uw vraag beantwoorden!

Hoe lang is onze wachtlijst?

De duur van onze wachtlijst wisselt. Voor sommige lesuren geldt een langere wachtlijst dan voor andere uren. Op dit moment hebben wij geen wachtlijst.

Waarom is 5 jaar de ideale leeftijd om zwemmen te leren?

Op 5-jarige leeftijd komen kinderen steeds meer buiten het zicht van hun ouders. Het is dan belangrijk dat zij zichzelf kunnen redden als ze te water raken. Ze zijn op deze leeftijd ook al wat gewend aan het werken in lesverband. Motorisch gezien kunnen kinderen vanaf 5-jarige leeftijd goed leren zwemmen. En vergeet niet: kinderen vinden het leuk om te leren zwemmen!

Mag ik aanwezig zijn bij het leren zwemmen?

In de meeste baden mag dit niet (vanwege hygiëne regels). De eerste keer mag u mee met uw kind de zwemzaal op, bij de vervolg lessen is het de bedoeling dat u zich verwijderd van de zwemzaal. Trek niet al te warme kleding aan want het is warm in een zwembad. U kunt in ieder geval altijd in de recreatieruimte van het zwembad wachten tot uw kind klaar is met zijn/haar zwemles.

Mag ik als ouder de zwemlessen van mijn kind volgen?

Regelmatig is er een kijkles die in de zwemzaal kan worden bijgewoond. Het schema staat in onze agenda

Blijft je zwemdiploma altijd geldig?

Ja, je zwemdiploma is voor altijd geldig. Het is wel zo dat in verband met de privacy wetgeving wij gegevens niet langer dan een half jaar bewaren. Mocht uw diploma om welke reden dan ook verloren gegaan zijn, kan deze dus ook niet meer gereproduceerd worden. Als het diploma bij ons behaald is en nog leesbaar is kunnen wij uiteraard een nieuwe uitschrijven.

Wanneer ben je zwemveilig?

In een land als Nederland, met zoveel zee, water en waterpretparken, is een kind pas echt zwemveilig als het ABC zwemdiploma is behaald.

Hoe zit het met de hygiëne van een zwembad?

Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Daarnaast stellen bezoekers steeds hogere eisen aan de service en voorzieningen die zwembaden te bieden hebben. Met de introductie van het Keurmerk Veilig & Schoon heeft de zwembadbranche zelf het initiatief genomen voor verdere kwaliteitsverbetering. Alle zwembaden zijn dus gegarandeerd hygiënisch.

Is er een café/ restaurant aanwezig?

De Blinkerd heeft een horeca voorziening. Er is een bar in het zwembad waar u een kopje thee, koffie, frisdrank of ijsje kunt kopen. De kantinemedewerker is hiervoor het aanspreekpunt.

Kan ik medewerker worden van uw zwemvereniging?

Ja, dat kan, indien wij daarnaar op zoek zijn en u zich daarvoor kwalificeert. Regelmatig zijn wij op zoek naar gemotiveerde lesgevers. U kunt uw belangstelling hiervoor kenbaar maken bij de administratie van De Tuimelaer.

Wat houdt het Zwem ABC in?

Het ZwemABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma's: het A, B en C diploma. Het behalen van de zwemdiploma's A en B zijn natuurlijk belangrijke mijlpalen bij het leren zwemmen, maar wie het zwemdiploma C gehaald heeft, is pas echt een vriendje van het water geworden.
Bij het ZwemABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Behalve aan de zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Verschillende onderdelen van het ZwemABC worden ook met kleding aan geoefend.

Wilt u zich direct aanmelden?

U bent van harte welkom! Aanmelden